טיפים לזוגיות מוצלחת
אחד הדברים החשובים בתחילת קשר זוגי זה להבין שכל אחד מבני הזוג גדל בבית שונה, וכי מדובר בשני אנשים נפרדים, עם ציפיות שונות, הרגלים אחרים, העדפות ומטרות אחרות. פתאום צריך ללמוד להסתדר עם בן אדם כל כך שונה ממני…לוותר, להתגמש. בשלב הזה של זוגיות צעירה אחד הדברים שהכי עוזרים לבנות זוגיות מוצלחת הוא לבוא עם גישה של סקרנות ופתיחות לשמוע ביקורת. לקבל ביקורת בתור פידבק ענייני, בתור משהו שבאמת מפריע לבן הזוג, ואשר כדאי לנסות לעבוד עליו ולשנות אותו. בפועל רוב הזוגות באים עם גישה הפוכה: אל תנסי לשנות אותי! קבלי אותי כמו שאני! אלא שהגישה הזאת היא מתכון להרבה צרות, מאבקי כוח, כעסים והתרחקות. דווקא אם הופכים את הגישה ומבקשים מבן הזוג להגיד מה מפריע, מה חסר, ולא לוקחים זאת אישית אלא בתור פידבק ומסלול להתקרבות – זה יכול להצליח הרבה יותר.
דרך נוספת שמאד עוזרת לפתח זוגיות מוצלחת היא לבקש בקשות זה מזו, ולהתאמץ להיענות לבקשות. ככל שמופיעות יותר תשובות חיוביות, משני הכיוונים, שני בני הזוג מתחילים להרגיש שהצרכים שלהם נענים בתוך הזוגיות וכי בן הזוג רגיש אליהם, איכפתי, ו"רואה אותם". ההתאמצות הזאת מגיעה בצורה טבעית בתחילת הקשר, כאשר שני בני הזוג מאוהבים וכל הפוקוס שלהם הוא על בן או בת הזוג. אבל ככל שהקשר נמשך, כל בן זוג חוזר להיות יותר מרוכז בעצמו, באופן אנושי וטבעי, ויש פחות התחשבות והיענות. דווקא אז צריך יותר להשקיע ולהתאמץ ולהיות נדיבים כדי לשמור על זוגיות טובה.
משחקי כוח מאד מזיקים, מרחיקים והם בהחלט לא יעזרו לכם לבנות זוגיות מוצלחת. בני זוג צריכים ללמוד לקבל לא ולכבד את הבחירה של בן זוגם. ברור שאם יש יותר מדי תשובות שליליות זה דורש בירור ותיאום ציפיות. גם אם מופיע יותר מדי ריצוי יש לעצור ולבדוק האם יש משהו שמרתיע ומפחיד ומאיים על בן הזוג שמוצא עצמו אומר תמיד כן, וזה מתחיל להיות על חשבונו.
חשוב מאד להיות ערניים לגבי בעיות שעולות ולא נפתרות. לא לטאטא מתחת לשטיח. לקבל עזרה מקצועית במסגרת טיפול זוגי אם בעיות לא נפתרות.
אחד הדברים שיותר קשה לעשות הוא להשתמש בהגיון ובשכל שלנו שלפעמים מנוגד לרגש: אנחנו אוהבים ונמשכים מאד למישהו, וקשה לנו להיות רחוקים ממנו או לדמיין אותו עם מישהו אחר, אבל כאשר מנתחים בצורה שקולה ושכלתנית מגיעים למסקנה שהאישיות שלו, המטרות שלו, סגנון החיים שלו מאד שונה מזה שלנו. ואז לפעמים צריך לקבל החלטה האם להישאר עם מישהו מתוך ההגיון ולאו דווקא מתוך הרגש.
תחום מאד חשוב הינו תקשורת בין אישית. סגנון הדיבור, עד כמה הוא חיובי וידידותי ונעים, עד כמה יש הכרת תודה, פרגון, הערכה (לעומת ביקורתיות, ציניות, עוקצנות, מתקפות, הרמת קול). בנוסף – עד כמה בני הזוג מצליחים לשוחח ביניהם על נושאים חשובים, לשתף זה את זו, להתייעץ יחד, לקבל החלטות, לתמוך זה בזו ברמה הרגשית.
קראו עוד על בעיות תקשורת בזוגיות.
תחום חשוב אחר שעוזר לבנות זוגיות מוצלחת הוא היכולת ליהנות ביחד מכל מיני דברים. לעשות פעילויות כייפיות ביחד, החל מסקס, חיבוקים, צפייה בסדרות, יציאה לפעילות ספורט יחד, טיולים, נופשים, חו"ל, סרטים והצגות. מפגשים עם חברים. ככל שיש יותר פעילויות מהנות ביחד – "פעולות גיבוש זוגי" – מצטברות חוויות חיוביות בין בני הזוג ויוצרות תחושות נעימות והיסטוריה משותפת ומחברת.